![Product image](https://images.visosnuolaidos.lt/file/products-baw/juodosios-ir-kitos-alyvuoges/20250130221554_679bddfadc28b_suntat-kalamata-alyvuoges-su-kaul.png)
€ 4.89
Kalamata alyvuogės su kauliukais SUNTAT, 700 g
Kalamatos alyvuogės - iš Graikijos Peloponeso pusiasalyje esančio Kalamatos miesto kilęs alyvuogių rūšies pavadinimas. Ši rūšis dar žinoma kaip viena iš populiariausių graikiškų alyvmedžių kultūrų. Kalamata alyvuogių bruožai: migdolo forma, tamsiai violetinė spalva ir išskirtinis stiprus ir turtingas skonis. Kalamata priskiriamos juodųjų alyvuogių kategorijai. Dažniausiai šios rūšies alyvmedžių vaisiai vartojami kaip valgomieji produktai, bet populiarus ir kalamata alyvuogių actas ar aliejus. SUNTAT Kalamata alyvuogės su kauliuku parduodamos 700 g pakuotėje. Alyvuogės su kauliuku pasižymi išsaugotu sultingumu ir puria, nepažeista vaisiaus tekstūra. Pats kauliuko atskyrimas nuo vaisiaus užtrunka vos kelias sekundes, tad galimas labai universalus vartojimas. Vartojimas: SUNTAT Kalamata alyvuogės dera su citrina, fetos sūriu, saulėje džiovintais pomidorais ar net su duonos gaminiais. Alyvuogių duona - vienas iš daugelio galimų ir Viduržemio jūros regione paplitusių receptų. Šios alyvuogės natūraliai suteikia duonai reikiamo sūrumo, tad jaučiama skonių harmonija. Taip pat, labai paprastai padaromos ir įvairios Viduržemio jūros salotos: sumaišykite alyvuoges su fetos sūriu, pjaustytais pomidorais, agurkais. Informacija ant produkto pakuotės gali skirtis nuo puslapyje nurodytos sudėties bei produkto maistinės vertės. Vadovaukitės informacija esančia ant pakuotės, nes ji yra visada teisinga.
Sudedamosios dalys: juodosios alyvuogės, vanduo,
jūros druska, raudonojo vyno actas, alyvuogių aliejus, pasterizuotas.
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje.
Geriausia iki: žr. ant pakuotės.
100g produkto energinė, maistinė vertė
Energinė vertė: 1114 kJ / 271 kcal
Riebalai: 28 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 3,5 g)
Angliavandeniai: 1,3 g
Baltymai: 1,5 g
Druska: 4 g
Kilmės šalis: Graikija