Klasikinio sk. sriuba TARHANA CILOGLU, 500 g | Bakalėja - VisosNuolaidos
Klasikinio sk. sriuba TARHANA CILOGLU, 500 g
Nuo
1.65

Klasikinio sk. sriuba TARHANA CILOGLU, 500 g

Čiloğlu Tarhana (pakelyje), 500 g

Tradicinis turkiškas tarhana sriubos mišinys. Fermentuotas kviečių miltų, jogurto ir daržovių (pomidorų, paprikų, svogūnų, žolelių) mišinys, kuris po džiovinimo susmulkinamas į trupinius. Šis procesas suteikia natūralų rūgštelės poskonį, sodrų aromatą ir ilgą galiojimą.

Naudojimas:

Paruošiama sriuba: įberkite tarhanos į karštą vandenį ar sultinį ir virkite iki kreminės konsistencijos.

Galima gardinti sviestu, sūriu, žolelėmis ar prieskoniais.

Naudojama ir troškiniams, padažams ar kaip natūralus tirštiklis.

Privalumai:

Natūraliai fermentuotas produktas.

Išlaiko ilgesnį galiojimo laiką dėl džiovinimo.

Lengva paruošti, šildantis ir sotus patiekalas.

Tradicinis Turkijos virtuvės receptas.

Meta aprašymas (~165 simbolių):
Čiloğlu Tarhana, 500 g – tradicinis turkiškas fermentuotas miltų, jogurto ir daržovių mišinys. Paprastai paruošiama kreminė, soti ir aromatinga sriuba.

 

Kaip virti tarhana sriubą (turkiškas receptas)

Ingredientai (4 porcijoms):

4 šaukštai tarhanos mišinio

4 stiklinės vandens arba sultinio (vištienos / daržovių)

1 šaukštas sviesto arba alyvuogių aliejaus

1 šaukštas pomidorų pastos (nebūtina, dėl sodresnio skonio)

Druska, pipirai pagal skonį

Papildomai: džiovintos mėtos, aitriosios paprikos dribsniai, tarkuotas sūris

Paruošimas:

Puode ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite alyvuogių aliejų.

(Nebūtina) Įdėkite pomidorų pastą ir pakepinkite 1–2 minutes.

Tarhanos miltelius sumaišykite su trupučiu šalto vandens, kad neliktų gumuliukų.

Supilkite tarhanos masę į puodą, nuolat maišydami.

Po truputį įpilkite likusį vandenį ar sultinį.

Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 10–15 minučių, kol sriuba sutirštės ir taps kreminė.

Pagardinkite druska, pipirais, džiovintomis mėtomis ar aitriąja paprika.

Patiekite karštą su duona, alyvuogėmis ar pabarstę sūriu.

Patarimas: tarhana sriuba, ataušusi, dar labiau sutirštėja. Jei reikia – prieš patiekiant įpilkite šiek tiek karšto vandens ar sultinio.   

1 pasiūlymai