Kuminas Zira (uzbekiškas kalnų kuminas), 1000g | Prieskoniai - VisosNuolaidos
Kuminas Zira (uzbekiškas kalnų kuminas), 1000g
Nuo
29.99

Kuminas Zira (uzbekiškas kalnų kuminas), 1000g

Kuminas / Zira, 1000g HoReCa pakuotė Naudojimas: Naudojamas plovui Ryžių, avinžirnių Vištienos ir avienos patiekalams. Produktas atitinka Halal reikalavimus ir turi HALAL sertifikatą.   Kilmės šalis: Uzbekistanas Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. ---------------------------------------------------- Senovės Egipte kuminą jau žinojo ir naudojo – sako, jo likučių rasta Egipto piramidėse. Į Europą kuminas, kaip ir kiti rytietiški prieskoniai, pateko Romos imperijos laikais (kaip tik dėl to kai kur, pvz. kaimyninėje Lenkijoje, iki šiol vadinamas Romos kmynais). Kmynais – neatsitiktinai. Nors kumino kmynais pakeisti neįmanoma (tiek kvapas, tiek skonis labai skiriasi), bet patys kumino augalai tikrai yra giminingi kmynams – priklauso tai pačiai salierinių šeimai. Panašios ir jų sėklos – kumino kiek stambesnės ir šviesesnės. Nors lietuviai šį prieskonį atrado palyginti neseniai, tačiau pasaulyje kuminas gerokai populiaresnis už mūsų kmynus! Zira medicinoje sėkmingai naudojamas tiek Rytų šalių, tiek ir senosios Europos liaudies medicinoje. Jį naudodavo dažniausiai skrandžio ir žarnyno ligoms, virškinimo sutrikimams gydyti. Kuminą ar jo arbatą duodavo net vaikams nuo vidurių pūtimo, suaugusiesiems naudodavo nervų sistemai raminti, širdžiai stiprinti ir daugybei kitų susirgimų palengvinti (nepamirškite – gydant ligas bet kokiomis liaudiškomis priemonėmis, būtina pasitarti su gydytoju!). Maltas ar sėklomis? Kuminas paprastai naudojamas sėklomis arba sumaltas. Prieskonio sėklos paprastai tampa intensyvesnio skonio, jei kiek paskrudinamos sausoje keptuvėje. Paskrudinus galima jį sumalti kavamale ir naudoti miltelius (kaip kavos, taip ir kumino susimalkite tik tiek, kiek reikalinga!). Gaminant maistą, kuminas dedamas pirmas, nes jo aromatas labai intensyvus – pagal jį reiks derinti kitus prieskonius. Dėl tos pačios priežasties naudoti kuminą reikia atsargiai. Padauginus gali nutikti, kad kitų prieskonių patiekale nebejausite. Šiandien daugumą kumino, naudojamo pasaulyje, tiekia Turkija, Egiptas, Vidurinės Azijos šalys, Indija. Žinovai sako, kad kuminas iš skirtingų šalių šiek tiek skiriasi, dėl to uzbekai, gaminantys nacionalinius patiekalus svetur, būtinai prieskonius vežasi būtent iš Uzbekistano – jų teigimu, tik tada patiekalų skonis bus autentiškas! --------------- Daugiau: Kviečiame apsilankyti mūsų tinklapyje Autentiškas kuminas (zira) iš Uzbekistano Naudinga informacija TV3 straipsnyje Kmyninis kuminas

1 pasiūlymai